Het is bijna weer zover, Pasen! De lente is net gestart en de vogels fluiten wat af buiten. De lentebloemen staan vol in bloei en dit brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Wil je deze Pasen een keer een brunch organiseren? Dan hebben wij een aantal tips die dit helemaal laten slagen!

 

  • Zorg voor lekker veel verschillende broodjes en beleg. Hierdoor is er zeker weten voor iedereen iets wat ze lekker vinden. Heb je heel veel over na de brunch? Geef het dan mee aan je gasten. Zo voorkom je dat je veel voedsel weggooit. 

  • Kleine hapjes zijn ook altijd een hit bij een brunch! Denk hierbij aan wrapjes met zalm en kip of bijvoorbeeld gevulde eitjes. Hierdoor heb je gelijk wat tafel vulling wat het er gezellig uit laat zien. Kleine chocolaatjes doen het ook altijd goed tijdens een brunch.

  • Fleur je tafel ook op met Pasen! Dit kun je gemakkelijk doen met een accessoires en een tafelzeil. Bij de webshop hiptafelzeil.nl hebben ze veel Pasen tafelzeilen. Hierdoor komt iedereen gelijk in de sfeer. De levering is snel dus je bent nog net op tijd voor Pasen! Ben je iemand die graag nog wel eens wisselt van tafelzeil? Bijvoorbeeld met verschillende seizoenen of feestdagen? Bij hiptafelzeil.nl vind je voor elke feestdag en gelegenheid een passend zeil.

  • Doe een kleine activiteit tijdens of voor de brunch. Komen er kindjes naar de brunch? Dan is het leuk om een kleine activiteit te organiseren. Denk hierbij aan iets als paaseieren zoeken. De kinderen vinden dit helemaal geweldig! Ook is een spel leuk maar hou het wel simpel zodat iedereen mee kan doen.

 

Etiquette voor een paasbrunch

Het volgen van etiquette is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Wel geeft het een leuke toevoeging aan de brunch. Ook ziet de tafel er altijd prachtig uit als je deze dekt volgens etiquette.  Je hebt meerdere soorten borden, bestek en glazen op je plek staan. Het is ook leuk om een naambordje bij de plek te zetten. Zo kun je iedereen indelen zoals jij dat graag wilt. Hierdoor gaat niet iedereen die elkaar kent standaard bij elkaar zitten. Door deze techniek leer je ook nog eens mensen kennen en ontstaan er leuke gesprekken. Ben je niet zo van de etiquette? Dan is dat natuurlijk ook helemaal prima! Je moet het jezelf niet onnodig moeilijk maken en genieten van de brunch.